دریافت{پاورپوینت (اسلاید) بررسی نحوه نگهداری مواد غذايی (روشهای نگهداری مواد غذایی)}

دریافت /پاورپوینت (اسلاید) بررسی نحوه نگهداری مواد غذايی (روشهای نگهداری مواد غذایی)/ ایی اِکس|دریافت|50529959|exo30019016|روشهای نگهداری مواد غذایی,نحوه نگهداری مواد غذايی,روشهای نگهداری مواد غذایی ppt,انواع روش نگهداری مواد غذایی,اصول نگهداری مواد غذایی pdf,پاورپوینت نگهداری مواد غذايی,نگهداری مواد غذايی
این فایل درباره ی پاورپوینت (اسلاید) بررسی نحوه نگهداری مواد غذايی (روشهای نگهداری مواد غذایی) می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب یا دریافت فایل بروید.


دید کلی :


پاورپوینت بررسی نحوه نگهداری مواد غذايی (روشهای نگهداری مواد غذایی) در 23 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx



تعداد صفحات فایل: 23 اسلاید


دسته بندی: پاورپوینت آماده صنايع غذايی


فرمت فایل اصلی: PowerPoint قابل ویرایش



1- این پاورپوینت دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده ارائه یا پرینت است.


2- کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.


3- در این پاورپوینت مباحث به زبان ساده و قابل درک برای همه گفته شده و برای ارائه آن هیچ مشکلی نخواهید داشت.




توضیحات کامل :


پاورپوینت بررسی نحوه نگهداری مواد غذايی (روشهای نگهداری مواد غذایی) در 23 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx



مقدمه


اگرچه نگهداری مواد غذایی یک دانش روز است و روش ‌های علمی‌ متعددی برای حفظ کیفیت و سلامت غذا وجود دارد که در تمام دنیا هم مورد استفاده قرار می ‌گیرد، اما این یک امر مسلم است كه مصرف غذای تازه، سالم ‌تر از مصرف غذایی است که مدت ‌ها قبل تهیه شده و در یخچال یا فریزر نگهداری شده است.


به دلیل تحولاتی که در سال‌های اخیر در نحوه زندگی رخ داده(تحولاتی نظیر حضور فعال تر زنان در مشاغل اجتماعی)، به هرحال نمی‌ توان گفت که همچنان تهیه غذای تازه کار آسانی است. اما با توجه به تمهیداتی که متخصصين تغذيه و صنايع غذايي در نظر گرفته اند، می‌ توان پذیرفت که در این شرایط نیز می ‌شود از غذایی با کیفیت بالا استفاده کرد. "نگهداری غذا موجب بروز بیماری‌ نمی ‌شود؛ بلکه مشکل، زمانی به وجود می آید که رعایت اصول علمی‌ نگهداری غذا(چه صنعتی، چه خانگی) نادیده گرفته شود.”


در بحث نگهداري غذا اولين نكته اي كه بايد به آن دقت شود، تفاوت حساسيت گروه هاي مختلف غذايي در برابر آلودگي است.


گوشت و لبنيات و مخصوصاً گوشت سفيد به شدت در معرض فساد و مسموميت غذايي هستند. ميوه نيز در صورتي كه بطور نامناسبي در يخچال نگهداري شود، احتمال فسادشان افزايش پيدا مي كند. بنابراين بايد با استفاده از كيسه هاي شفاف مخصوص داخل يخچال آن ها را نگهداري كرد.



عواملي كه موجب تجزيه و تخريب و سرانجام فساد مواد غذايي مي گردند، عبارتند از:


عوامل بيولوژيك شامل باكتري ها، قارچ ها، انگل ها و ...


عوامل فيزيكي مانند سرما، گرما، رطوبت محيط، اشعه (سرماي زياد باعث تخريب بافت غذا مي گردد.)


عوامل شيميايي مانند آغشته شدن مواد غذايي به سموم و حشره كش ها و استفاده از ظروف نامناسب جهت تهيه غذا مانند ظروف مسي


عوامل مكانيكي (مانند ضربه، فشار، ساييدگي و ...)



روش نگهداري مواد غذايي


استفاده از سرما (مانند نگهداري مواد غذاي در سردخانه، يخچال، فريزر)


استفاده از حرارت زياد (مانند پاستوريزه كردن و استرليزه كردن)


خشك كردن (ميوه جات و سبزيجات را با خشك كردن مي توان براي مدت طولاني نگهداري كرد.)


استفاده از نمك، سركه، ادويه، شربت قند نيز براي نگهداري مواد غذايي موثر است


كنسرو كردن و دود دادن نيز در نگهداري مواد غذايي موثر است.



سه اصل در نگهداري مواد غذايي


اصل اول: شستن


? شستن مرتب و ماهانه يخچال و تنظيم دماي آن در محدوده 2 تا 6 درجه سانتي گراد (بطور متوسط 4درجه سانتي گراد) براي كاهش آلودگي يخچال توصيه ميشود.


? براي اينكه ميكروب هاي حاصل از ميوه و سبزي در محيط يخچال پخش نشوند، بايد پس از شستن و خشك شدن كامل، آن ها را در يخچال قرار داد.


? هر ماده غذايي قبل از قرارگيري در يخچال بايد شسته شود و تنها استثناي اين توصيه، تخم مرغ است كه شستن آن به از بين رفتن پوشش محافظ پوسته اش منجر ميشود.


? در رابطه با لبنياتي چون پنير حتما بايد انواع فله هاي پنير را در آب و نمك قرار داد، ولي پنيرهاي تخميري نيازي به اين مراقبت ندارند.


? اگر غذايي از مواد خام فريزري تهيه شده، بايد در همان وعده مصرف شود و غذاي حاصل از اين مواد نبايد مجدداً در فريزر يا يخچال نگهداري شوند، زيرا فريزر باعث كريستاله شدن آب داخل مواد غذايي مي شود چون كريستال ها نسبت به آب در حالت مايع، فضاي بيشتري را اشغال مي كنند، برهمين اساس اين كريستال ها باعث انفجار ديواره سلولي مي شوند. حال اگر غذاي حاصل از اين مواد مجدداً داخل يخچال قرار گيرند، هضم و جذب غذاي اخير بسيار مشكل خواهد بود.



فهرست مطالب:


مقدمه


عواملي كه موجب تجزيه و تخريب و سرانجام فساد مواد غذايي مي گردند، عبارتند از:


روش نگهداري مواد غذايي


سه اصل در نگهداري مواد غذايي


اصل اول:


اصل دوم:


اصل سوم:


روش نگهداري گوشت و آبزيان


نكاتي در مورد نگهداري از گوشت در خانه:


روش هاي تشخيص ماهي تازه و فاسد


مدت زمان نگهداري ماهي و ميگو


چند نكته در مورد ماهي


زمان نگهداري فرآورده هاي خام گوشتي


چند نكته در مورد بازكردن يخ گوشت هاي فريز شده



مطالب دیگر:
📒فلسفه و مسيحيّت📒مكاتب فلسفي 📒همنشینی سینما و فلسفه📒تکنیک های قالبسازی 📒انواع ماشين تراش📒طرز عمل آهن هاي خاكستري (gray irons) :📒چدن چكش خوار 📒مولد ها📒کوره های القایی 📒لعابکاری روی فلز📒انواع مته ها و كاركرد و بهينه سازي آنها📒جايگاه آزمايشگاه فولاد سازي در فرآيند توليد📒X . R . F📒سيستم COOLING WATER📒ماشین 📒مونتاژ پراید 📒تست رینولدز در لوله ها و بررسی سرعت بحرانی 📒سيستم STARTING📒سيستم TRIP OIL📒رب گوجه فرنگي📒عمليات تهيه روغن خام (روغن نباتي)📒طرح توجيه فني ، مالي و اقتصادي فرآوري‌ وبسته‌بندي سبزيجات تازه و خردشده📒کار افرینی 📒کارگاه موزائیک سازی📒کارآفريني